Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.

NYHETER

Karlstad 19 februari 2020

Årsmöte 22:e mars 2020

Djurskyddet Karlstad kommer att hålla årsmöte enligt dagordning i stadgarna söndagen den 22:e mars kl. 14.00 i lokal på Tullhusgatan 1a i Karlstad, Cygates AB:s lokaler. Kallelse har skickats ut till alla medlemmar.

Om du är intresserad av att engagera dig i styrelsen, hör av dig till valberedningen på valberedning@djurskyddetkarlstad.se med din intresseanmälan, så berättar de mer om vad förtroendeuppdraget innebär.

För att ha rösträtt på årsmötet behöver du vara medlem. Är du inte medlem men vill bli det, klicka på fliken  medlemskap till vänster, där det finns instruktioner för hur du går tillväga. Var med och påverka föreningens framtid genom att göra din röst hörd! Varmt välkommen!

........................................................................................................................................................................

Karlstad 31 mars 2019

Nu är det dags för årets påsktävling!

Känner du något barn mellan 4 -10 år som vill vara med i Djurskyddet Karlstads påsktävling? Från och med idag fram till och med 15/4 kan man skicka in påskteckningar till oss och vara med och tävla om fina priser!

Uppgift till alla teckningssugna barn: vi vill att du ritar en påskteckning som innehåller minst en katt! Kanske går katten runt som påskkärring? Eller kanske ligger katten och sover bland små kycklingar? Eller så kanske du ritar en fin påskhare och en katt som går hand i hand? Eller varför inte en busig katt som har ätit upp barnens påskgodis? Använd fantasin och gärna olika färger, och rita ett påskbrev som du sedan mailar eller postar till oss. Glöm inte att skriva ditt namn, din adress, och hur gammal du är i mailet/brevet till oss!

Vi tar gärna emot ditt påskbrev digitalt på mailadressen kontakt@djurskyddetkarlstad.se, men om du inte har möjlighet att scanna in eller ta bild på din teckning så kan du skicka in den på följande adress: Djurskyddet Karlstad, Norra Grava 714, 655 91 Karlstad. Märk då kuvertet med PÅSKBREV. Vi vill ha alla brev via post eller email senast måndag 15/4.

Teckningarna kommer att publiceras på vår hemsida (www.djurskyddetkarlstad.se) samt på vår Facebook-sida.
Juryn består av Djurskyddet Karlstads styrelse. Juryns beslut kan ej överklagas.

Varmt välkomna att skicka in era teckningar!


........................................................................................................................................................................

Karlstad 31 januari 2019

Årsmöte 11:e mars 2019

Djurskyddet Karlstad kommer att hålla årsmöte enligt dagordning i stadgarna söndagen den 11:e mars kl. 18.00 i lokal på Järnvägsgatan 4 i Karlstad, Thorén Business School´s lokal. Kallelse har skickats ut till alla medlemmar.

Om du är intresserad av att engagera dig i styrelsen, hör av dig till valberedningen på val.djurskyddetkarlstad@gmail.com med din intresseanmälan, så berättar de mer om vad förtroendeuppdraget innebär.

För att ha rösträtt på årsmötet behöver du vara medlem. Är du inte medlem men vill bli det, gå in på vår hemsida under fliken medlemskap där det finns instruktioner för hur du går tillväga. Var med och påverka föreningens framtid genom att göra din röst hörd! Varmt välkommen!

........................................................................................................................................................................

Alla barn mellan 4-12 år är varmt välkomna att delta i vår Påskbrevstävling 2018!


 


Karlstad 1 februari 2017

Alla föreningens medlemmar är välkomna på Djurskyddet Karlstads årsmöte söndagen den 11:e mars kl. 15:00, på Järnvägsgatan 4 i Karlstad. Se kallelse nedan.

Nomineringar till styrelsen görs till valberedningen på karlstadvalberedning2017@ gmail.com

Varmt välkomna önskar styrelsen

genom Ordförande Ann Scott

Kallelse årsmöte 2018
Djurskyddet Karlstads årsmöte 2018
Kallelse årsmöte 2018.pdf (4.6MB)
Kallelse årsmöte 2018
Djurskyddet Karlstads årsmöte 2018
Kallelse årsmöte 2018.pdf (4.6MB)Karlstad 6 mars 2017

På årsmötet 5/3 valdes en ny styrelse för Djurskyddet Karlstad. 80% av förra årets styrelsemedlemmar (4 personer) kandiderade för omval, och ytterligare fem personer valdes till styrelsen för 2017-2018 utifrån valberedningens förslag. I styrelsegruppen finns många års erfarenhet av arbete inom föreningen, och samtliga styrelsemedlemmar har träffat varandra och personalen på djurhemmet inför årsmötet/valet. Den nya styrelsen tackar för förtroendeuppdragen och ser fram emot att gemensamt arbeta för att driva föreningen tillsammans med medlemmar och personal under det kommande verksamhetsåret.

Föreningens styrelse består av:

Ordförande: Ann Scott

Vice Ordförande: Carina Bönström

Sekreterare: Jenny Kallin

Kassör: Marianne Holmberg

Ledamot & Djurhemsansvarig: Bertil Djup

Ledamot & Jourhemsansvarig samt Fadderansvarig: Jeanette Carlén

Ledamot: Catharina Dahl

Ledamot: Björn Eriksson

Ledamot: Jan-Erik Gunnarsson

Samtliga styrelsemedlemmar arbetar ideellt för föreningen, och innehar arbetsgivaransvar för personalen på djurhemmet samt övergripande ansvar för verksamheten. Styrelsen kan kontaktas på: styrelsen@djurskyddetkarlstad.se

En ny valberedning valdes även på årsmötet. Valberedningen består av:

Mikaela Rognsvåg (sammankallande)

Calle Leijon

Anna Melkersson

Valberedningen kan kontaktas på valberedning2017@gmail.com

Karlstad 6 februari 2017

ALLA HJÄRTANS DAG 2017

Tisdagen 14/2 är det Alla Hjärtans Dag. Varför inte byta ut chokladen eller blommorna mot en gåva till Djurskyddet Karlstad? Då gör du en god gärning, samtidigt som den du vill uppvakta säkert blir glad över gesten. Vi har fina laminerade gåvocertifikat som man kan ge bort, och man väljer själv om man vill att beloppet och ett mottagarnamn ska stå på certifikatet.

Om du vill beställa ett gåvocertifikat, betala in ett valfritt belopp på vårt PlusGiro 70718-2 eller SWISH 123 417 1690, och skriv ditt namn och ordet "hjärta" som referens vid inbetalningen. Skicka sedan ett mail till mailamig@djurskyddetkarlstad.se med dina adressuppgifter, så skickar vi certifikatet hem till dig. Om du vill beställa ett gåvocertifikat ser vi gärna att du skickat beställningen senast torsdag 9/2, så att vi hinner posta certifikatet i god tid. Alla intäkter från Alla Hjärtans Dag-certifikaten går oavkortat till våra veterinärkostnader.


Karlstad 2 februari 2017

NY RUTIN FÖR INBETALNING AV MEDLEMSAVGIFTEN

I och med att vi numera har en central medlemshantering via Djurskyddet Sverige (vilket klubbades av lokalföreningarna på riksförbundsstämman 2016) så innebär det nya rutiner för inbetalning av medlemsavgiften.

Om du är ny medlem hos oss, använd länken nedan för att registrera dig som medlem och få inbetalningskort skickat till dig via post eller email (välj KARLSTAD i listan): http://www.djurskyddet.se/stod-oss/bli-medlem/

Om du redan är registrerad medlem ser vi helst att du använder inbetalningskortet som skickats hem till dig (medföljer kallelsen till årsmötet i början på februari), för då finns ett OCR-nummer att använda på inbetalningskortet.

Om du inte har något inbetalningskort kan du använda PlusGiro 900333-6 för inbetalningen, men kom då ihåg att skriva Djurskyddet KARLSTAD i meddelanderutan.

Om du redan betalat medlemsavgiften till Djurskyddet Karlstads vanliga PlusGiro 70718-2 så ordnar vi ändringen automatiskt, så oroa dig inte för det. Det är fortfarande Margaretha Ödjar som är medlemsansvarig, och om det är något du undrar gällande medlemsavgiften är du välkommen att kontakta henne på: medlem@djurskyddetkarlstad.se

Våra medlemsavgifter är desamma som tidigare:

1) Medlem: 275kr/år
2) Medlem senior (ålderspensionär): 200kr/år
3) Familjemedlem junior (max 18 år): 100kr/år
4) Familjemedlem vuxen (över 18 år): 150kr/år

Övergången till en central medlemshantering är en administrativ förändring som kommer att underlätta arbetet för oss som lokalförening. Vi kan till exempel göra utskick till alla medlemmar med hjälp av kansliet i Stockholm, till samma kostnad som vi skulle ha haft lokalt men utan arbetsbelastningen (lokalt) som utskicket innebär. Förändringen till en central medlemshantering påverkar således inte Djurskyddet Karlstads intäkter/utgifter eller ditt medlemskap hos oss. Om du vill ge en extra gåva när du betalar medlemsavgiften går det bra att betala mer än medlemsavgiften. Systemet noterar då överskottet automatiskt och pengarna sänds till Djurskyddet Karlstad.

Ett stort tack för att du stödjer vår verksamhet som medlem!Karlstad 16 januari 2017

HELGPASSARMÖTE 23/1 - 2017

Alla våra helgpassare är varmt välkomna på helgpassarmöte måndag 23/1 kl. 17:00 - 19:00 i Folkuniversitetets Gymnasiums lokaler på Orrholmsgatan 8 i Karlstad. Mötet kommer att beröra några olika punkter, bland annat rutiner och arbetssätt när det gäller helgpass. Det finns avsatt tid för frågestund och styrelsen bjuder på fika. Varmt välkomna!

Hälsningar,

Styrelsen


Karlstad 7 januari 2016

DJURSKYDDET KARLSTADS ÅRSMÖTE 2017

Alla våra medlemmar är varmt välkomna på föreningens årsmöte söndagen den 5:e mars kl. 15:00 i Folkuniversitetets Gymnasiums lokaler på Orrholmsgatan 8 i Karlstad. Dagordning enligt gällande stadgar.

Hälsningar,

Styrelsen


Karlstad 24 oktober 2016


DJURSKYDDET KARLSTADS KALENDER 2017


Nu är den här! 🎉 Djurskyddet Karlstads fina kalender för 2017 finns nu till försäljning på djurhemmet, och kommer snart att finnas till försäljning på ett antal butiker och veterinärkliniker i Karlstad med omnejd. Vi är väldigt stolta över årets kalender, och hoppas att du som köper den kommer att älska bilderna och solskenshistorierna som vi presenterar.

Kalendern kostar 100:-/st, och varje krona går oavkortat till våra veterinärkostnader.

Vänligen läs följande information om du vill köpa en eller flera kalendrar:

- Det går bra att köpa kalendern på djurhemmet måndag till fredag mellan 15:15 - 17:00. Vänligen observera att vi inte kan erbjuda drop-in/besök på djurhemmet i samband med kalenderförsäljningen (då gäller tidsbokning), utan det är endast öppet hos oss för kalenderförsäljning på de tider som angivits ovan. Det går bra att betala kontant, med kort eller via Swish 123 417 1690.

- Om du vill köpa en eller flera kalendrar och få dem hemskickade så mailar du till oss på kalender@djurskyddetkarlstad.se och anger ditt namn, din adress och hur många kalendrar du vill köpa. Betala sedan in totalsumman på vårt PlusGiro 70718-2 och märk betalningen med "kalender". När vi ser att betalningen kommit oss tillhanda gör vi utskicket till dig. Ca 1 veckas leveranstid gäller efter att betalningen är oss tillhanda. Pris inklusive porto för att få kalendern hemskickad är:

130:- för 1 kalender (porto + admin 30:-)
240:- för 2 kalendrar (porto + admin 40:-)
340:- för 3 kalendrar (porto + admin 40:-)
460:- för 4 kalendrar (porto + admin 60:-)
560:- för 5 kalendrar (porto + admin 60:-)

För fler än 5 kalendrar, fråga oss om portokostnaden!

- Senast vecka 45 kommer vi att presentera vilka butiker/veterinärkliniker som har kalendrar tillgängliga för försäljning. Detta kommer att meddelas både här på Facebook och på vår hemsida. Vi har inte hunnit leverera kalendrar någonstans ännu, vilket är varför vi endast säljer kalendern på djurhemmet eller via beställning nu under vecka 43 & 44. Kalendern kommer bland annat att finnas till försäljning på Solstadens Smådjursklinik, Evidensia Djursjukhus, Ulvsby Smådjursklinik, Pets, Arken Zoo, Djurmagazinet, och Hundshopen Forshaga, men vi återkommer som sagt med information när de fått leverans av kalendern.

Vänligen observera att vi inte säljer några kalendrar via Facebook, på helgerna då djurhemmet bemannas av helgpassare, eller över telefon. Eventuella frågor hänvisas till kalender@djurskyddetkarlstad.se.

Varmt välkommen med din beställning via mail, eller välkommen in på djurhemmet måndag till fredag 15:15 - 17:00 för att köpa kalendrar! Självklart är Djurskyddet Karlstads kalender 2017 den perfekta julklappen, så passa på att köpa några extra ex av den så här inför jul! :) 🎅🌲🎁

Tusen tack till alla sponsorer som hjälpt oss trycka upp årets kalender, och ett stort tack till konstnär Henrik Malmborg som tagit de flesta bilderna i kalendern, inklusive den fantastiska framsidan på katten Zorba. Tack även till Gun Issarol, Maria Trangärd, Cassandra Björk och Ann Scott som bidragit med bilder.

Nu hoppas vi att just DU vill köpa (minst) en kalender och bidra till våra katters omkostnader! Tusen tack för ditt stöd!


Karlstad 7 september 2016

Inställt halvårsmöte 11/9

Eftersom endast 2,6% av våra medlemmar anmält sig till halvårsmötet nu på söndag 11/9 ställer styrelsen in eventet. De som anmält sig till mötet är välkomna att kontakta styrelsen på styrelsen@djurskyddetkarlstad.se med de frågor som finns, så ringer styrelsen upp med information. Ett medlemsmail med generell information om verksamheten kommer att gå ut i slutet av månaden. Vi hoppas på större uppslutning till årsmötet i mars 2017! :)


Karlstad 23 augusti 2016

Halvårsmöte för medlemmar 11/9 kl. 16:00

Söndagen den 11/9 kl 16:00 bjuder vi in till halvårsmöte för våra medlemmar för att berätta lite om verksamhetens resultat sedan årsmötet i mars.

Vi har ökat intaget på hemlösa katter och adopterat ut fler katter jämfört med förra året, och vi har hittills ett mycket bra resultat i verksamheten för 2016. Det och mycket mer berättar vi om på halvårsmötet, som äger rum i Folkuniversitetets Gymnasiums lokaler på Orrholmsgatan 8 i Karlstad den 11:e september kl. 16:00.

Anmälan krävs i förväg till styrelsen@djurskyddetkarlstad.se. Deltagande på minst 10% av medlemsantalet önskas för att mötet ska bli av. Välkommen!

Inte medlem ännu? Det kan du lätt bli! Årsavgiften är 275:-/år för fullbetalande medlem - läs mer på Medlemskap.

Karlstad 29 mars 2016

Påsktävlingen 2016 är avgjord! Ett stort grattis till Emilia Hansemark, 7 år, som vann påskbrevstävlingen. Du kan se hennes bidrag samt 2:a och 3:e-pristagare här:

PÅSKTÄVLINGEN 2016

Karlstad 4 mars 2016 

Ny styrelse under uppstart!

Ett nytt verksamhetsår har inletts för Djurskyddet Karlstad i och med att årsmötet onsdagen 2/3 valde in en ny styrelse. Till ordförande valdes Ulrika Obbarius Wik, och medlemmarna på årsmötet valde Marianne Holmberg, Jan-Erik Gunnarsson, Jeanette Carlén och Bertil Djup som ledamöter.

Den nya styrelsen kommer inom kort att presentera sig närmre via hemsida, Facebook och medlemsbrev.

Styrelsen ser fram emot att arbeta för djurens bästa tillsammans med föreningens medlemmar och personal. Tillsammans kan vi hjälpa många djur i nöd – lokalt genom vårt arbete med hemlösa och vanvårdade katter, och nationellt genom vårt medlemskap i Djurskyddet Sverige, där djurskyddsfrågorna omfattar alla djur. Styrelsen ser fram emot ett produktivt verksamhetsår med många goda samarbeten och tackar för förtroendet att leda föreningen framåt i positiv anda!

Ulrika Obbarius Wik

Ordförande, Djurskyddet Karlstad


 

Karlstad 12 Augusti 2015

Nu kan du använda swish!

Nu kan ni börja swisha över pengar till oss så som vid gåvor, fadderskap och medlemskap. Du använder dig utav telefonnummer: 123 417 16 90, se till att vara noga med att märka överföringen med vad det gäller. Se mer information under menyerna till vänster.

Karlstad 9 Augusti 2015

Öppet hus och loppis

Vi vill ge ett stort tack till alla besökare, volontärer, sponsorer och alla som på något sätt skänkt saker till vår loppis eller till caféet den 9 augusti på våran loppis och öppet hus.

Det blev en fantastisk dag!

Karlstad25 Juni 2015

Visste du att...

Visste du att som plasma- eller blodgivare kan du välja att skänka ersättningen till Djurskyddet Karlstad? På Claratappen i Karlstad kan du t ex välja att donera ersättningen till vår djurskyddsförening. 

Det går även bra att donera ersättningen från vilken blodcentral som helst i Värmland eller t om utanför Värmland! Du behöver bara ange vårt PlusGiro-nummer 70718-2 och "Djurskyddet Karlstad". Du kan läsa mer om att bli plasma- eller blodgivare här.

Kontakta oss gärna om du har frågor!

Karlstad 21 maj 2015

HELGPASSARE SÖKES!

Vi på Djurskyddet Karlstad bedriver ett djurhem strax utanför Karlstad (Norra Grava 714) där vi tar hand om hemlösa och vanvårdade katter. Nu söker vi fler volontärer som kan ställa upp som helgpassare ute på djurhemmet!

Som helgpassare anmäler man sig till ett eller två pass i månaden. Ett pass är på 3 timmar, och det är förlagt på en lördag eller söndag kl. 10.00 - 13.00 eller kl. 14.30 - 17.30. Man jobbar alltid tillsammans med en annan person, så man är två helgpassare på varje pass. Nya volontärer får gå med någon erfaren helgpassare på de första passen man tar.

Våra helgpassare gör ett fantastiskt jobb ute på djurhemmet! Vi har just nu 25 helgpassare som turas om att ta pass ute på djurhemmet. Vi har flera volontärer som jobbat hos oss i många år, och de gör ett ovärderligt arbete hos oss. I dagsläget har vi inte möjlighet att ha personal ute på djurhemmet 7 dagar i veckan, så personalen lämnar instruktioner till helgpassarna inför varje helg eller helgdag, och helgpassarna följer dessa. Arbetet handlar främst om att städa ute på djurhemmet; att göra rent kattlådorna, tvätta filtar, diska, byta vatten och fylla på med mat. Man får även släppa ut katterna i lokalen, en box åt gången, så att de får större yta att röra sig på. Arbetet som helgpassare innefattar inte arbete med katterna (såsom socialiseringsarbete), men man arbetar självklart runt katterna hela tiden. Mymlan här på bilden är en av katterna som bor på djurhemmet just nu, och även om hon är skygg för beröring så är hon väldigt nyfiken på vad helgpassarna gör ute på djurhemmet och hon brukar vara med och hålla koll på allt arbete där ute! Eftersom vi är en djurskyddsförening kan man väl säga att katterna är "arbetsgivaren" ute på djurhemmet!

Nya helgpassare får en muntlig och skriftlig introduktion i vad helgpassararbetet innefattar, och tydliga instruktioner för vad som ska göras på ett helgpass. När man kommer till djurhemmet börjar man med att läsa personalens helgrapport om katterna och arbetsuppgifterna.

Våra krav för nya helpassare är att man är medlem i föreningen (det kan man bli i samband med att man anmäler intresse för helgpass) och att man har kattvana. Man börjar med att fylla i en intresseanmälan som vi kan maila eller posta till dig. Sedan kommer man till djurhemmet för personligt möte.

Som helgpassare jobbar man ideellt; det är alltså ett volontärsuppdrag som är oavlönat. Det är ett oerhört givande arbete, då man känner att man hjälper vanvårdade och hemlösa katter att få en trygg och fin miljö ute på djurhemmet. Om du inte har tillgång till bil så är närmsta busshållplats vid Grava Kyrka.

Om du vill veta mer eller om du vill anmäla intresse för att bli helgpassare hos oss, maila oss ett personligt brev på:

helgpassare@djurskyddetkarlstad.se

Varmt välkommen att kontakta oss!

________________________________________________________________