Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.

Zenita

 

Zenita är en nätt liten katthona som haft en tuff start i livet. Hon är född utomhus i en kattkoloni där många katter kämpade för överlevnad. Zenita kom till oss tillsammans med tre kattungar, och det märktes på hennes beteende att hon alltid behövt tänka på överlevnad och att vakta sina ungar. Det var inte förrän ungarna var stora och Zenita fick bo med vuxna katter istället som Zenita började slappna av. Nu ligger hon gärna tätt intill sina kompisar på djurhemmet, och hon har börjat vara sig själv; hon är mer avslappnad och vågar kika runt mer. Hon blir fortfarande rädd för oss tvåbenta om vi kommer för snabbt inpå, men om hon ligger tryggt och man tar det lugnt och försiktigt så kan man få klappa henne lite. Zenita behöver dock tid att vänja sig mer och mer vid beröring, för hon är inte van att ha den kontakten med människor sedan tidigare. På djurhemmet ser hon hur vi interagerar med de andra katterna, och att vi vill alla katter väl.

Vi ser att Zenita har stora potential att utvecklas till en tryggare och mer social katt, men hon behöver rätt förutsättningar; ett lugnt hem där matte/husse förstår att hon behöver tid för att bygga sitt självförtroende. Det ska inte finnas hundar eller småbarn i hennes för-alltid-hem. Zenita är oerhört snäll mot alla de andra katterna på djurhemmet, och är inte på något sätt dominant i sitt beteende, så vi tror inte att det skulle vara några problem för henne att bo med flera katter i ett för-alltid-hem. Hon trivs lika bra med hankatter som honkatter omkring sig. Vi hoppas att det finns en husse/matte någonstans som vill ge Zenita en chans till ett lyckligt liv i ett lugnt hem, där Zenita får fortsätta utvecklas i egen takt. Om det inte finns någon katt i för-alltid-hemmet så flyttar Zenita gärna med en kompis från djurhemmet.

Om du är intresserad av att träffa Zenita på vårt djurhem vill vi att du börjar med att fylla i en intresseanmälan (klicka HÄR för att komma till formuläret) så kontaktar vi dig för att boka tid. Varmt välkommen att skicka in din intresseanmälan!


Email: kontakt@djurskyddetkarlstad.se

Telefon: 054 - 53 47 06

Tillbaka till "Katter".