Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.

Putte & Tiger

Beskrivning av Putte & Tiger finns längre ner, under bilderna! :)

Putte och Tiger är egentligen inte släkt med varandra, men på djurhemmet har de funnit varandra och är som bröder! De busar tillsammans varje dag, och rullar ofta runt med varandra i leken. De är samtidigt väldigt snälla mot varandra, och vi vill nu hitta ett för-alltid-hem där de kan fortsätta bo tillsammans.

Putte (svart med vita tecken) är en underbar, nyfiken, snäll och busig katt som är född 2016. Han hanterades inte av människor som liten kattunge i den stora kattkoloni där han bodde, men han har vant sig vid beröring nu och älskar att kela när han känner sig trygg. Han är en riktig liten spinnmaskin när han mår gott! Han tycker dock inte om att bli lyft, och han vill bara gosa när han är trött och känner sig trygg. Putte är en härlig liten kattkille som är social på sitt sätt, även om han kan vara reserverad om något händer som han inte är beredd på. Han gillar inte plötsliga ljud, men kommer direkt om man tar fram en ny leksak.

Tiger är en otroligt charmig liten kille som har lite speciella behov. Han har nämligen en neurologisk skada som gör att han rör sig lite ryckigt, och han kan ha lite svårt med balansen. Men det är sällan man möter en katt som har en sådan underbar, naiv, och lycklig inställning till livet. Tiger vill vara med och leka. Han vill vara med och se vad som händer. Han vill smaka på godis och testa att röra fjädervippan. Han kanske inte alltid ser allt så snabbt, och han kanske inte förstår vad som händer förrän några sekunder efter de andra katterna, men han kastar sig in i leken utefter sin bästa förmåga och har så otroligt roligt med sina kattkompisar. Efteråt kan han bli helt slut, men då märks det att han är lycklig.

Alla som möter Tiger ute på djurhemmet charmas av hans positiva energi. Han chansar på att fånga leksaker (och lyckas ibland), och han testar att hoppa in i tunnlar (och hittar för det mesta hålet), och han får de andra katterna att bli busiga och glada. Lite ryckigt springer han omkring och sprider glädje omkring sig, och vi älskar lilla Tiger precis som han är.

Tiger har, som du kanske förstår, lite speciella behov vad gäller hur han vill bo i sitt för-alltid-hem. Han vill inte bo alltför stort, och han vill vara innekatt. Han vill inte bo i ett hem med trappor, för det kan bli lite svårt för honom. Man måste även vara beredd att "handikappanpassa" lite för honom, så att han klarar av att hoppa upp på ställen där han får och vill vara. Han vill ha massor av leksaker, och han vill ha massor av kärlek. Om man kommer för snabbt emot honom eller försöker klappa honom när han inte är beredd så sticker han iväg, men när han känner sig trygg är han helt ok med närkontakt. Personalen på djurhemmet kan lyfta & bära honom lite, och då är han med och storögt kikar på världen från ett nytt perspektiv.

Tiger vill bo tillsammans med Putte som innekatt i ett hem där det inte är någon flytt planerad de närmsta åren. Vi tror att Putte & Tiger skulle trivas allra bäst i ett riktigt lugnt hem, där matte/husse är hemma ganska mycket.

Om du kan tänka dig att erbjuda ett lugnt och tryggt för-alltid-hem för vår lilla Tiger och fina Putte så är du välkommen att skicka en intresseanmälan till oss. Den hittar du HÄR. När vi tagit emot din intresseanmälan kontaktar vi dig för att boka besök på vårt djurhem. Varmt välkommen att höra av dig!