Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.

OLIVIA


Olivia kom in till oss i September 2019 tillsammans med ett 20-tal andra katter. Om vi inte hade omhändertagit hade hon troligtvis inte levt idag. Hon var dräktig men ville inte äta, prover visade att hon hade en infektion som behandlades med antibiotika. Men hon blev alltmer dålig och därför bokades tid för en akut abort enligt råd från veterinär. Olivia började sakteliga bättra på sig och blev mer aktiv. 

Vi tror inte att hon haft någon tidigare närkontakt med människor i sitt liv, då hon var väldigt vaksam när människor kom i närheten. Hon bodde tillsammans med två yngre katter från samma ärende. De var mer busiga och framåt och tog plats, så Olivia hamnade lite i bakgrunden. Jourhemsmatte har hela tiden socialtränat med henne, men det var först efter att de yngre katterna flyttat som den stora utvecklingen börjades synas. När jourhemsmatte är hemma vill Olivia gärna ligga bredvid i soffan. Hon trampar i sin bädd och visar tydliga att hon tycker om den sociala kontakten och hon tycker väldigt mycket om att gosa.

Olivia söker ett lugnt för-alltid-hem utan hund eller små barn där hon får utrymme och kärlek för att fortsatt kunna utvecklas i egen takt. Eventuellt kan hon bo med större barn som har kattvana. Olivia är född ungefär 2017 och söker en lugn kattkompis, eventuellt någon som är lite äldre än henne. En kompis som ger henne utrymme så att hon inte känner sig trängd. Olivia kan bo med en katt som finns i hemmet eller någon av de andra katterna hos oss, till exempel Mumlan. Olivia kan bo som innekatt om hon har tillgång till innätad balkong eller liknande. På lång sikt skulle hon eventuellt även kunna bli utekatt. Då behöver hon bo i en lantlig miljö långt ifrån stora vägar. 

Om du är intresserad av Olivia hittar du vår intresseanmälan HÄR