Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.

ÖRJAN

 

Örjan kom till oss hösten 2017. Vi hade då blivit kontaktade för att en ensam kattunge hade hittats. Då vi spårade kattungen hittades en bostad i närheten där det fanns många katter. Totalt omhändertog vi 30 katter i ärendet. Till en början låg Örjan bara på en hylla på Djurhemmet och sprang iväg så fort det kom en människa i närheten.

Örjan är en snäll och försiktig katt som bodde i samma bur som flera andra katter, som också de var skygga. Det bidrog till att de inte tog för sig, men allt eftersom att några av de andra katterna i buren flyttade vågade han så småningom utforska buren, djurhemmet och den innätade utegården.

Örjan adopterades ut i början av sommaren. Men Örjan kunde inte hantera sin svartsjuka gentemot de andra katterna i hemmet, utan ville ha egenrätt på matte. Det gick inte så som vi hoppats och trott att det skulle göra, så i dalog och rekommendation från oss fick Örjan komma tillbaka, men nu till ett jourhem.

Han är fortfarande försiktig men tycker om att bli klappad eller borstad om han känner sig trygg, ibland så mycket att han till och med spinner. I jourhemmet har han fått en snäll hundkompis som han tycker mycket om.

Örjan är en otroligt ståtlig och vacker kille, men han behöver ett hem som i första hand inte väljer honom för hans utseende. Örjans blivande matte/husse behöver vara införstående i att detta är en katt med stor integritet som behöver få mycket tid och utrymme att utvecklas på sina egna villkor.

I sitt för-alltid-hem vill Örjan bo som ensamkatt, eventuellt kan han ha en snäll och trygg hund-eller kattkompis som han kan leka och mysa med. Örjan kan bo som innekatt, eventuellt skulle han även kunna bli utekatt på sikt. 


Om du är intresserad av Örjan och tror att du kan erbjuda vad han söker så skicka in din intresseanmälan HÄR.