Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.

NILZ, NICO & NANDERSSON


Här ovan ser vi Nilz

Nilz, Nico och Nandersson omhändertogs i ett koloniärende under hösten 2018. Mannen som matade katterna ville väl, men det blev ohanterbart när katterna blev alltför många. 

Nilz är en social kille som tycker om att hålla igång. Han adopterades ut, men han och den andra katten visade tydligt att de inte tyckte om varandra, så tyvärr fick matte ta det jobbiga beslutet att lämna honom åter till oss. Många av katterna som omhändertogs i samma ärende har haft problem med magen, likså även Nilz. Men det har gått att behandla med specialfoder anpassat för känslig mage. Nilz ogillar verkligen buren på djurhemmet, så han jamar högt och gällt när han vill komma ut. När han väl får komma ut är han först på bollen, för sådana finns alltid på golvet på djurhemmet. Han tar sig en sväng på djurhemmet och även gärna en omgång i det omtyckta katthjulet.

Kompisen Nico är även han en aktiv kille, som tycker om att leka. Nilz och Nico hade inte haft någon närkontakt med människor innan de omhändertogs och blir därför fortfarande rädda när de där tvåbenta kommer alltför för nära. Men vi ser stor potential till utveckling hos dem båda, som vi framförallt kan ske genom lek och i ett hem där de inte behöver dela människorna med så många andra katter som de gör på djurhemmet.

Nandersson har självvalt tagit på sig rollen som killarnas “pappa”.  Nandersson har förstått hur underbart det är att gosa även om det är lite läskigt när en människa kommer för snabbt inpå, då springer han iväg. Men är man lugn och han känner sig trygg, då älskar han att bli klappad. På djurhemmet tar han sig en upptäcksfärd emellanåt, ibland får även småkillarna med honom på en lekstund.  

Nilz, Nico och Nandersson söker ett stort för-alltid-hem, gärna med innätad balkong eller liknande om de ska bo som innekatter. På sikt kan de även bli utekatter, om de får på landet långt ifrån stora vägar. De vill bo i ett hem där det inte finns några andra djur eller små barn, större barn kan gå bra. Om du är intresserad av att erbjuda Nilz, Nico och Nandersson ett för-alltid-hem där de får all den kärlek, tid och uppmärksamhet som de så väl förtjänar hör av dig med en intresseanmälan.

Vår intresseanmälan för adoption finner du HÄR.

Nandersson ser vi här ovan och Nico nedtill.