Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.

MOLLIE

Mollie är en lugn och snäll hona som omhändertogs i Grums under 2015 av oss då hon som hemlös katt fött en kull ungar utomhus. Hon är en liten tjej, som uppskattas vara född 2013. Hon adopterades ut från oss under namnet Lonka men matte tyckte Mollie passade bättre, så det är det hon numera heter. Sedan en tid tillbaka utvecklade matte en alltmer besvärande allergi och tog därför det tuffa beslutet att kontakta oss för diskussion kring omplacering, vi försökte vara behjälpliga med intressenter, men ingen matchning hittades. Då tog vi tillsammans med matte beslut om att att hon fick flytta till ett av våra jourhem. 

Mollie hade inte haft någon närkontakt med människor under sina första två år i livet och var inte alls förtjust när de där tvåbenta kom för nära. Under tiden hon var utadopterad gjorde hon stora framsteg, blev alltmer nyfiken och framåt. Hon vill fortfarande inte bli klappad, men har sina egna sätt att interagera med människor på. Mollie tycker om att vara med från lite avstånd för människorna är ju spännande, om även lite läskiga när de kommer för nära och när hon känner sig trygg tycker hon om att prata. Hon har även ett ganska udda intresse, nämligen att titta på polisserier på tv. Att jaga vippor är ett annat, nyfunnet intresse. Mollie som annars är väldigt lugn av sig springer fort som bara den för att få tag på vippan.

Innan hon adopterades ut 2015 bodde hon på djurhemmet där hon inte visade något större intresse för de andra katterna. Så Mollie kan bo som ensamkatt, om husse/matte är hemma mycket. Vi tror även hon skulle kunna bo med en lugn och snäll, icke-dominant kattkompis. Hon kan eventuellt bo med en snäll hund, barn går bra så länge de inte kommer för nära. Eftersom att Mollie fortfarande är väldigt försiktig vill hon fortsätta bo som innekatt, men hon vill gärna ha tillgång till innätad balkong eller liknande eftersom att hon älskar att lukta på alla dofter som finns utomhus. Mollie söker ett hem där hon får fortsätta utvecklas i egen takt samt vara och bli älskad, precis för den hon är! 

Om du är intresserad av Mollie, skicka in din intresseanmälan HÄR.