Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.

LISA

Lisa kommer från en kattkoloni där katterna matats utomhus men aldrig fått komma in i huset. Hon är van vid att ha människor en bit ifrån sig, men närkontakt är fortfarande otäckt. Hon verkar vara en busig och positiv tjej, men har fortfarande svårt att vara avslappnad i nya situationer. Lisa går inte ut i lokalen hur som helst, utan vill att det ska vara lugnt och tyst på djurhemmet innan hon ger sig ut på ”äventyr”. Det är helt normalt beteende för en katt som levt i en kattkoloni. De är vana vid att hela tiden bevaka och studera omgivningen innan de ger sig ut i mer öppna marker för att kunna överleva.

Lisa behöver bo i ett lugnt hem. Det kan ev fungera att bo tillsammans med äldre, lugna barn, men det ska vara ett lugnt hem om Lisa ska kunna ges förutsättningar att fortsätta utvecklas på ett bra sätt. Hon vill inte bo som ensamkatt, så kattkompis ska finnas i nya hemmet. Då vi inte sett Lisas fulla potential ännu är det svårt att veta om hon kommer att vara nöjd med att vara innekatt med tillgång till inhägnad uteplats eller vilja vara både ute- och innekatt på lång sikt.

Lisa uppskattas vara född 2015.

Om du är intresserad av att veta mer om Lisa är du välkommen att skicka in en intresseanmälan till oss. Den finner du HÄR. När vi tagit emot din intresseanmälan kontaktar vi dig för vidare dialog eller för att boka besök på vårt djurhem. Varmt välkommen att höra av dig!