Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.

ISAK, IVAR & INGO Jr

 


Dessa tre hankatter har så mycket kärlek till varandra att vi omöjligen kan sära på dem! Ivar, med de rundaste kinderna på djurhemmet, är pappa till Isak och Ingo Jr. Han är en trygg, lugn katt som tar dagen som den kommer. Höjdpunkten varje morgon är frukosten, och då buffas de på sönerna så det står härliga till. När Ivar kom till oss var han så tovig (trots att han är korthårig) att vi fick raka hela kroppen på honom. Han hade haft ett tufft liv, och vi fick sakta men säkert bygga tillit med honom igen. När man tar det lugnt så älskar Ivar att gosa. Han vill gärna bli kliad runt nacken och halsen, och när han njuter av att gosa så ger det positiva signaler till Isak och Ingo Jr, som inte är lika trygga i närkontakten ännu.

Medan Ivar är en försiktig herre som helst vill ha lugna, sköna dagar så är Isak och Ingo Jr lite mer framåt. Isak (långhårig, grå) tycker att det är kul att hälsa på andra katter på djurhemmet, även om han tycker att det är läskigt om det kommer tvåbenta precis där han har tänkt vara. Om något inte blir som han har tänkt sig så springer han helst tillbaka till boxen där han bor, och då är det allra tryggast att hålla koll på de tvåbenta från översta hyllan (gärna i sällskap med Ivar, som är lugnet själv). Vi tror att Isak har goda förutsättningar att bygga tillit med en framtida husse/matte som är beredd på att ge honom tid. Det finns lugna stunder då Isak kan njuta av närkontakt, men man måste ha massor av tålamod, och man får inte ha förväntningar på Isak att han ska vara eller reagera på ett visst sätt. Han visar tydligt när han inte är intresserad av några händer nära, och då får man respektera det. Han måste få utvecklas i egen takt. Eftersom Isak är långhårig så måste man hålla efter hans päls lite, och därför är det viktigt att husse eller matte är en lugn person som har massor av tålamod, för Isak kan bli lite skeptisk när man ska känna efter i hans päls. Det är ju hans päls, tycker han. 😉

Ingo Jr (rödtigré) älskar sin pappa och sin bror mer än allt annat på denna jorden. Det är hos dem han har sin stora trygghet, även om han jobbar på att öka sitt självförtroende även bland tvåbenta. Ingo Jr är en nyfiken och busig katt, som gärna vill leka med bollar och leksaker. Han tycker också om att hälsa på andra katter, men precis som Isak så sticker han tillbaka "hem" om det är något som han upplever som läskigt. Den första tiden på djurhemmet vågade inte Ingo Jr komma ner från den högsta hyllan särskilt ofta, men nu går han ut i lokalen varje dag och utforskar, och han går även ut i kattluckorna till utegårdarna och kikar runt. Han ökar hela tiden sitt självförtroende, och det är viktigt att framtida husse/matte ger honom tid att landa när han väl kommer hem. Han kommer att söka trygghet hos Ivar och Isak innan han kommer att våga sig fram, men vi tror samtidigt att han kanske är den som först kommer att våga leka i för-alltid-hemmet. Ingo Jr älskar att buffa på Ivar och Isak, och när han känner sig extra gosig så kan han till och med lägga sig ovanpå farsan för att göra mysfaktorn så hög som bara möjligt.

Ivar, Isak och Ingo Jr vill bo i ett hem där de har möjlighet att ha trygga platser därhemma, samtidigt som de har yta att utforska. De kanske skulle kunna bli både inne- och utekatter på sikt (om det är på landet), men det kommer i så fall att ta lång tid innan de är trygga nog att våga gå in och ut. Vi tror att de skulle trivas ypperligt som innekatter i ett hem där det finns en innätad veranda eller innätad uteplats där de kan gå ut och in som de vill. De vill kunna få lite frisk luft och lyssna på fåglar och andra ljud. Vi tror dock inte att de vill vara innekatter i stan, där det finns mycket ljud från bilar och människor runtomkring - det kan nog skrämma dem. Det är också viktigt att tänka på att dessa tre katter inte är så lätta att lasta i transportburar, då de inte är vana vid att lyftas etc, så om när man åker på semester är det bättre att ha kattvakt där hemma än att t ex transportera katterna till kattpensionat. Om några år kanske katterna är tryggare och inte blir stressade av att lyftas eller lastas i transportburar, men i dagsläget skapar det en enorm stress för dem att lastas, åka bil, och komma till nya ställen. De vill absolut gå igenom processen för att komma till sitt för-alltid-hem, men sedan vill de ha mycket tid till att landa och lära känna sin nya matte/husse, utan att behöva oroa sig för transportburar igen på ett tag.

Det är inte lätt att hitta ett hem åt tre katter som vill flytta tillsammans, med rätt matchning vad gäller förutsättningarna, men Ivar, Isak och Ingo Jr får bo hos oss tills det att vi hittar rätt. Vi har inte hjärta att separera dem, och de mår bra på djurhemmet. Vi har lyckats hitta hem åt konstellationer på två eller tre katter tidigare, trots att omständigheterna varit speciella, och vi vet att "rätt" hem finns åt alla katter, bara vi ger det lite tid. Så vi håller tummar och tassar för att vi lyckas hitta Ivar, Isak och Ingo Jr:s drömhem, och hoppas att du kontaktar oss om du känner att det kanske är du som är framtida husse/matte till grabbarna? Vid kontakt berättar vi gärna mer om katterna. Fler bilder på dem finns på vår Facebook-sida om du söker på deras namn.

Varmt välkommen att kontakta oss med en intresseanmälan! Den finner du HÄR.