Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.

 

Hedvig & Lilla My


Dessa två tjejer har nu "hittat varandra" på vårt djurhem och söker ett hem där de får bo tillsammans som innekatter, med möjlighet att gå ut på innätad balkong eller dylikt!

Hedvig är en liten söt tös som är född 2014. Hon är full i bus och vill gärna komma och få en godisbit om det bjuds, och hon vill gärna vara med och kika på vad som händer i lokalen på djurhemmet. Hon älskar att leka med olika leksaker, men helst då det är lite lugnare på djurhemmet, annars vågar hon inte ta så mycket plats. Hedvig har ett positivt kroppsspråk och vill gärna vara med och "prata" när hon till exempel vill tala om att det är dags att komma ut ur boxen på morgonen eller dags för mat på kvällen.

Hedvig har massor av potential att utvecklas till en trygg och social katt i ett för-alltid-hem. Hon blir lätt skrämd av ljud och plötsliga rörelser, så hon vill bo i ett hem utan småbarn, men när hon ligger tryggt älskar hon att gosa om man tar det lugnt. Det är viktigt att Hedvig har möjlighet att gå ut på en innätad balkong eller dylikt, då hon älskar att ligga i rastgårdarna och få lite frisk luft.

Lilla My är en försiktig katt som också älskar att ligga och sola sig i utegården när det är fint väder. Hon kom till oss med två kattungar, som hon var en duktig mamma åt. Lilla My är troligtvis född utomhus, och har nog inte haft så mycket kontakt med människor innan hon kom till oss. Hon är fortfarande rädd för närkontakt, men vill gärna att man pratar med henne så att hon får lyssna och känna kontakt på det sättet. Lilla My är en katt som kommer att behöva tid i sitt för-alltid-hem för att känna sig helt trygg. Hon behöver få utvecklas i egen takt, för hon kan bli stressad om man försöker klappa henne. Däremot tycker hon om interaktion med oss tvåbenta så länge som man respekterar hennes integritet, och hon älskar att bli bjuden på mat och godis. På sista tiden har hon tytt sig mycket till Hedvig, som hon nu bor i samma box med på djurhemmet. Tjejerna stryker sig mot varandra och visar kärlek.

Lilla My kommer bra överens med alla de andra katterna på djurhemmet, men tar inte så mycket plats bland dem. Hon tycks inte ha något behov av att ligga nära en annan katt (förutom Hedvig) även om hon kan "buffa" med huvudet på sina kompisar när hon kommer ner för att äta. Hon gillar inte när man kommer för plötsligt inpå, och om man leker med henne så låter hon andra katter busa med leksakerna först. Däremot vill hon gärna kika runt på djurhemmet i egen takt. När det är som lugnast på djurhemmet kommer Lilla My fram som mest. Vi vill därför att hon och Hedvig ska bo i ett lugnt för-alltid-hem, gärna med bara en husse/matte, eller en husse och matte.

Eftersom Lilla My inte är en katt som kommer fram när det kommer besökare till djurhemmet så är det lite svårt att visa hur fin och snäll hon är. Hedvig är lite modigare. Vi hoppas dock att någon kommer att ge dessa katter en chans att bli en familjemedlemmar i ett hem där de får möjlighet att blomma ut. Tjejerna förtjänar en andra chans i livet. <3

Ett första steg i att anmäla intresse för adoption är att fylla i vår intresseanmälan online. Den hittar du HÄR. När vi tagit emot din intresseanmälan kontaktar vi dig för att boka besök på djurhemmet så snart som möjligt. Varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan!

 


TILLBAKA TILL "KATTER SOM SÖKER HEM"