Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.

FREJ OCH RUTGER

Frej och Rutger är båda väldigt snälla killar som nog periodvis haft det ganska tufft innan de kom till oss. De tycker det är läskigt med nya situationer, hastiga rörelser och plötsliga höga ljud. Katter som levt i en miljö där det ofta handlat om att överleva utvecklar ofta dessa beteenden.

De bodde tidigare på vårt djurhem men det var en alldeles för stimmig miljö för dem så nu har de förmånen att bo hemma hos en av våra duktiga jourhemsmattar.

Både Frej och Rutger hade sökt sig till bostäder på landet för att få mat, värme och trygghet. De kommer från två olika ärenden men har en snarlik historia bakom sig innan de lyckligtvis kom till oss. 

Rutger levde ett tufft liv som fertil hankatt med djurvänner förbarmat sig över Frej och sett till att han blivit kastrerad när han dök upp hos dem. 


Rutger var skygg utomhus och kom inte överens på platsen han sökte sig till så då kontaktades vi. Han behövde hjälp med att fångas in, kastreras och börja bygga upp ett förtroende för oss tvåbenta.

Frej bodde som "stallkatt" men blev efter ett par år mobbad av de andra katterna på gården, så han kände sig inte längre säker på hemmaplan. 
Han drog iväg längre perioder, till farliga platser i närmiljön för att leta mat. Frej var väldigt skygg och hade därav behov av hjälp från oss.

Vi har försökt berätta för dem att någonstans därute finns ett för-alltid-hem som är perfekt just för dem. Om du tror att det är hemma hos dig - varmt välkommen att kontakta oss och skicka in en intresseanmälan