Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.

ELLIOT

Skulle du kunna tänka dig att ge en ungkatt en chans att utveckla sitt självförtroende och bygga kärlek med dig i ett lugnt hem?

Elliot är född 2016, och kommer ifrån ett djurskyddsärende där katterna inte hade så mycket kontakt med människor deras första tid i livet. Elliot är en väldigt försiktig katt som fortfarande kan bli rädd om man kommer för snabbt inpå honom. Han är dock oerhört snäll mot alla de andra katterna han träffat på djurhemmet, och han ska definitivt bo med minst en kattkompis i sitt för-alltid-hem.

Alla våra katter har inte tryggheten och tilliten till oss människor från början. Elliot är dock en katt som har massor av potential att bygga mer trygghet och självförtroende i ett hem där husse/matte ger honom tid och inte har några förväntningar på honom att han ska bli en "knäkatt". Elliot vill bo i ett lugnt hem där han får utvecklas i egen takt, och han vill gärna bo med minst en social och trygg katt som han kan "präglas" på, så att han ser att kontakt med oss tvåbenta inte är farlig.

Om Elliot ligger tryggt på djurhemmet kan man klappa honom försiktigt, men man måste respektera att han kan bli rädd om man kommer för snabbt emot honom. Elliot vill veta att man är snäll innan man försöker ha närkontakt med honom, och personalen jobbar aktivt med Elliot för att bygga förtroende och tillit, så det är i dagsläget bara några få personer som får ha närkontakt med honom på djurhemmet.

Det här är en ungkatt som vi tror kommer att bli en tacksam familjemedlem i ett hem där han får tid att landa och bygga förtroende med husse/matte genom lek, kärlek och interaktion. Elliot väntar nu på att en framtida husse/matte ska höra av sig. Om du är intresserad av att träffa honom vill vi att du börjar med att fylla i en intresseanmälan. Den finner du HÄR. Varmt välkommen att kontakta oss!