Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.

Chili

Chili är en ungkatt som föddes utomhus år 2016, av en kattmamma som hade släppts ut när hon var dräktig. De första tre månaderna i Chilis liv hade han inte någon närkontakt med människor överhuvudtaget, och när han kom till oss var han väldigt rädd för oss tvåbenta. Han fräste och gjorde utfall. Sedan dess (och genom mycket arbete i socialträningen med Chili) så har han utvecklats mycket. Han är dock fortfarande inte ok med att bli klappad, och det är mycket viktigt att du läser igenom informationen nedan innan du kontaktar oss med en intresseanmälan, så att du som eventuell framtida husse/matte förstår Chilis personligheter och behov - han är en vacker och charmig katt som många "vill ha" rent utseendemässigt, men det är viktigt att man respekterar hans personlighet och förstår hans behov och beteende.

Chili är en katt som är nyfiken och busig. Han vill gärna vara med och ha blötmat FÖRST, och har inga problem att "armbåga sig fram" hos de andra katterna på djurhemmet för att få den maten han vill ha. Han funkar bra med andra katter, men tycks inte ha något större behov av att ligga nära en annan katt längre - det "kattungebeteendet" har han vuxit ifrån. Nu är han en mer självständig individ som tycker om att kika ut i utegårdarna på djurhemmet, och han busar gärna med olika leksaker.

Chili är väldigt intensiv i leken. Han biter i leksakerna och morrar - se film nedan. Man får vara försiktig så att man inte gör illa honom i munnen om man håller i vippan!

Chili är som sagt inte bekväm med närkontakt ännu, och kan fräsa och slå till med tassen om man försöker klappa honom och han inte är på humör. Numera kan vi dock klappa honom utan att han säger ifrån, även om han inte spinner och slappnar av helt och hållet. Han behöver ha en matte/husse som respekterar hans integritet och som inte förväntar sig att han ska bli en "knäkatt". Han kommer troligtvis att fortsätta utvecklas positivt, och kommer nog att formas mycket efter det hem han hamnar i.

Chili vill bo antingen som ensamkatt (om man umgås mycket med honom och socialtränar honom mycket) eller med en snäll kattkompis som är van andra katter. Han kan bo som innekatt med möjlighet att gå ut på innätad balkong eller dylikt, eller så kan han bli både inne- och utekatt på sikt. Om han ska bli utekatt på sikt så måste han hållas inomhus några månader innan han får släppas ut, och det måste vara på landet.

Vi vill att Chili kommer till ett hem där det inte är någon flytt planerad de närmsta åren, då han behöver en lugn och trygg miljö där han kan fortsätta utvecklas. Framtida husse/matte måste vara ok med att Chili inte vill ha närkontakt, och erfarenhet av skygga katter är ett plus. Man bör vara beredd på att jobba en del med Chili för att få honom tryggare och mer & mer van närkontakt.

Om du känner att du som person och ditt hem är en bra matchning med dessa grabbar är du varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan för adoption, så kontaktar vi dig för att boka besök på djurhemmet! Du hittar vår intresseanmälan HÄR. Varmt välkommen att höra av dig!