Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.

Bagheera

Bagheera är en vacker, stor hankatt som är helsvart förutom två vita morrhår på högra kinden. Han är en lugn katt som trivs mycket bra i sällskap med andra katter. Han tycks trivas lika bra med andra hankatter som med honkatter och yngre katter, och ligger gärna nära intill någon av kompisarna på djurhemmet. Bagheera kommer från ett större djurskyddsärende där många katter bodde på samma ställe, och han är därför van att ha många katter runtomkring sig. Vi vill därför att han har minst en snäll kattkompis i sitt för-alltid-hem, gärna fler katter.

Bagheera är skygg för beröring, och har hittills inte förstått vitsen med att ha närkontakt med oss tvåbenta. :) Han är dock en lugn och trygg katt som stortrivs bland sina kompisar, och även om han inte har så stort behov av att busa & leka så tycks han trivas bra med att ta det lugnt på djurhemmet. Han har haft en otroligt fin utveckling hos oss sedan han kom in till djurhemmet! I början låg han helt platt i sin box, med öronen nedfällda. Han var rädd och kände sig trängd, och fräste mot oss. Idag har han ett positivt kroppsspråk, och han trivs bra bland både människor och andra katter. Även om han inte gärna vill bli klappad ännu så ser vi massor av potential i honom att bli mer van närkontakt. I socialträningen med honom har vi jobbat en del med klappinne, och han kan tycka att det är skönt att bli kliad runt huvudet när han ligger tryggt. Bagheeras framtida matte/husse måste vara ok med att han kanske aldrig är helt bekväm med att bli klappad. Tidigare erfarenhet av skygga katter är ett plus.

Bagheera kommer att bli en snäll och trygg kattkompis till en eller flera katter som gärna vill ha sällskap, och han vill bo i ett lugnt hem. Han vill ha möjlighet att gå ut på en innätad balkong eller dylikt. Eventuellt kanske han skulle kunna bli både inne- och utekatt på sikt, men om en innätad balkong finns så skulle han nog må bra som innekatt.

Om du är intresserad av att besöka Bagheera på vårt djurhem är du varmt välkommen att fylla i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig för vidare dialog. Du hittar vår intresseanmälan HÄR