Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.

Astrid & Lexie


Två underbara katt-tjejer söker ett för-alltid-hem där de får bo tillsammans som både inne- och utekatter på sikt!

Lexie (sköldpaddsfärgad) och Astrid (röd med vita tecken) är födda år 2012 respektive 2013. De kom till oss för ett par år sedan i ett djurskyddsärende där vi tog hand om både vuxna katter och kattungar, och trivdes så bra hemma hos jourhemsmatte att hon adopterade dem båda. Det har dock visat sig att Lexie och Astrid gärna vill kunna gå ut. De sitter vid dörren och jamar, och talar om för matte att de saknar utelivet...matte bor dock i lägenhet mitt i stan, så det är med sorg i hjärtat hon tagit beslutet att låta oss omplacera Lexie & Astrid till ett hem där katterna kan bli både inne- och utekatter på sikt. Så nu har matte blivit jourhemsmatte igen!

Både Lexie och Astrid är sociala katter som älskar uppmärksamhet. Lexie har en lugn energi, och det bästa hon vet är att sova och ta det lugnt. Hon skulle älska en plats i solen utomhus, i ett hem på landet, där hon får komma in till husse/matte varje kväll. Lexie älskar att bli klappad, och vill gärna ligga på jourhemsmatte och gosa, framför allt på morgonen och kvällen. Då spinner Lexie högt.Astrid är en godisälskare som vill ha mycket stimulans, både genom lek och gos. Det är Astrid som tydligt talar om att hon vill kunna gå ut. Hon kan vara lite orolig/rastlös av sig, och vi tror att det grundar sig i att hon vill kunna gå ut. Astrid har haft en fantastisk utveckling hos jourhemsmatte, och är mycket tryggare och lugnare än hon var från början.

Vi tror att Lexie & Astrid vill bo på landet, i ett område som inte är så trafikerat. De skulle säkert trivas med lite större barn i en familj, men de skulle även trivas bra bara med en husse eller matte. De är van andra katter, men vi tror att de är såpass vana att bara bo tillsammans att de nog skulle vara mest nöjda med det. Lexie vill ju ha så mycket uppmärksamhet och gos att hon kanske skulle bli avundsjuk på andra katter som stjäl husse/mattes uppmärksamhet (vi ser tendenser till avundsjuka med Astrid ibland).

Det här är två underbara katthonor som längtar efter att få komma ut i sommar. Innan de blir både inne- och utekatter vill de såklart "bo in sig" endast inomhus några månader först.

Kontakta oss med en intresseanmälan om du är intresserad av Lexie & Astrid! Vår intresseanmälan finner du HÄR.