Hjälp oss hjälpa!

Tillsammans kan vi göra skillnad.


VARMT VÄLKOMMEN SOM VOLONTÄR HOS OSS!

HELGPASSARE

Vi på Djurskyddet Karlstad bedriver ett djurhem strax utanför Karlstad (Norra Grava 714) där vi tar hand om hemlösa och vanvårdade katter. Nu söker vi fler volontärer som kan ställa upp som helgpassare ute på djurhemmet!

Som helgpassare anmäler man sig till ett eller två pass i månaden. Ett förmiddagspass är på 4 timmar, och det är förlagt på en lördag eller söndag kl. 09.30 - 13.30, och ett eftermiddagspass är på 2 timmar mellan 15:30 - 17:30. Man jobbar alltid tillsammans med en annan person, så man är två helgpassare på varje pass. Nya volontärer går en introduktion på djurhemmet med en van helgpassare en lördag eller söndag eftermiddag som innehållande information och praktiska sysslor. Resterande delen av introduktionen består av minst två förmiddagspass där man som ny volontär går med en van helgpassare. 

Våra helgpassare gör ett fantastiskt jobb ute på djurhemmet! Vi har just nu ett trettiotal helgpassare som turas om att ta pass ute på djurhemmet. Vi har flera volontärer som jobbat hos oss i många år, och de gör ett ovärderligt arbete hos oss. I dagsläget har vi inte möjlighet att ha personal ute på djurhemmet 7 dagar i veckan, så personalen lämnar instruktioner till helgpassarna inför varje helg eller helgdag, och helgpassarna följer dessa. Arbetet handlar främst om att städa ute på djurhemmet; att göra rent kattlådorna, tvätta filtar, diska, byta vatten och fylla på med mat. Arbetet som helgpassare innefattar inte arbete med katterna (såsom socialiseringsarbete), men man arbetar självklart runt katterna hela tiden.  

Nya helgpassare får en muntlig och skriftlig introduktion i vad helgpassararbetet innefattar, och tydliga instruktioner för vad som ska göras på ett helgpass. När man kommer till djurhemmet börjar man med att läsa personalens helgrapport om katterna och arbetsuppgifterna.

Våra krav för nya helpassare är att man är medlem i föreningen (det kan man bli i samband med att man anmäler intresse för helgpass), att man är över 18 år och att man har kattvana. Vi förutsätter att våra volontärer är noggranna vad gäller städningen på djurhemmet och att man respekterar och följer de direktiv som man får i helgrapporten inför varje helg. Om du vill anmäla dig som volontär är första steget att fylla i en intresseanmälan. Vi bjuder sedan in till personligt möte.

Som helgpassare jobbar man ideellt; det är alltså ett volontärsuppdrag som är oavlönat. Det är ett oerhört givande arbete, då man känner att man hjälper vanvårdade och hemlösa katter att få en trygg och fin miljö ute på djurhemmet. Om du inte har tillgång till bil så är närmsta busshållplats vid Grava Kyrka.

Om du vill veta mer eller om du vill anmäla intresse för att bli helgpassare hos oss, maila oss ett personligt brev på:

helgpassare@djurskyddetkarlstad.se

Du kan även skriva ut och posta denna intresseanmälan till oss tillsammans med ett personligt brev:

Intresseanmälan
Intresseanmälan volontär.pdf (372.22KB)
Intresseanmälan
Intresseanmälan volontär.pdf (372.22KB)

 

 

 

 

Varmt välkommen att kontakta oss!